We wassen ons veel te veel en veel te agressief.

Heel wat mensen hebben last van een droge, jeukende huid. Veranderen van douchegel kan gelukkig wonderen doen. Douchegels die 100% plantaardig zijn, respecteren de complexe natuur van je huid. Ze reinigen en verzorgen én trakteren je tegelijk op een heerlijk verwenmomentje. Een droge, jeukende huid: oorzaak en oplossing Onze huid is een gevoelig orgaan. Wanneer je je huid elke dag wast met een douchegel die detergenten als Sodium Laureth Sulfate en Cocamidopropyl Betaine, agressieve bewaarmiddelen en chemicaliën bevat, wordt het evenwicht tussen goede en slechte bacteriën grondig verstoord en raakt de zuurmantel van je huid uit balans. Je wast dus als het ware de natuurlijke bescherming van je huid weg en omdat we dat elke dag opnieuw doen, krijgt onze huid niet de kans om te herstellen. Hierdoor voelt je huid na het douchen droog en trekkerig aan, zelfs wanneer je nadien een hydraterende bodylotion of rijke crème smeert. "Je investeert beter eerst in een goede douchegel dan in een bodylotion of rijke crème." TIP: controleer dat je douchegel of handzeep alvast deze ingrediënten niet bevat: Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Lauramide DEA.

De oplossing is nochtans eenvoudig. Door te kiezen voor een milde, 100% plantaardige douchegel pak je het probleem bij de oorsprong aan. Zo maak je van je dagelijkse wasbeurt de eerste en belangrijkste stap in je verzorgingsritueel. Het resultaat? Je huid ziet er stralend uit, voelt niet trekkerig aan en is soepel en zacht. Met een voedende olie of een hydraterende bodylotion kan je je huid vervolgens op een extraatje trakteren.

Lief voor jou en voor de natuur Heel wat douchegels dragen het etiket natuurlijk of "speciaal voor de gevoelige huid", maar bevatten toch stoffen die niet thuis horen in een plantaardig product. RainPharma kiest uitsluitend voor formules die 100% plantaardig zijn en gebruikt geen irriterende bewaarmiddelen, synthetische geur- en kleurstoffen en synthetische schuimmakers. Hierdoor zijn deze douchegels niet alleen lief voor je huid, maar ook voor het milieu, want ze zijn volledig biologisch afbreekbaar.

Met de Aromatherapy Essentials Skin Washes keert RainPharma terug naar de essentie van de aromatherapie. Voor deze lijn werd samengewerkt met de beste destillateurs om zo de meest zuivere essentiële olie te creëren. De formules zijn eenvoudig en puur en er wordt slechts één essentiële olie gebruikt per variant. De fluweelzachte, zijdeachtige textuur en de intense geuren zorgen voor een luxueus zen-momentje onder de douche, in bad en doet ook prima dienst als handzeep.

Een geur voor elk humeur Een geur kiezen kan op basis van de specifieke eigenschappen van een plant of kruid binnen de aromatherapie, maar net zo goed op basis van een persoonlijke voorkeur. Bij de lancering werden tien geuren voorgesteld, van houtig en kruidig tot zoet of fris: rozemarijn, eucalyptus, citroengras, lavendel, sinaasappel, salie, limoen, pepermunt, geranium en den. De komende jaren zal de lijn verder uitgebreid worden tot twintig geuren. Frisse, indringende anijs is de eerste nieuwkomer. Deze verrassende geur roept de sfeer op van warme zomeravonden in la douce France en heeft een weldadig effect op de spieren.

Alle geuren zijn ook beschikbaar als pure essentiële olie. Die kan je gebruiken in de Aroma Diffuser van RainPharma, laten verdampen in een geurbrandertje of gebruiken om je eigen huisparfum te maken in een verstuiver.

Heb je het moeilijk om je favoriete geur te kiezen? Maak dan gebruik van deze startsets waar je alle geuren kan ontdekken in een kleiner formaat, zowel de douchegels als de huisgeurtjes.

Een echte plantaardige douchegel met de juiste kwaliteit koop je niet voor een paar euros, dat is onmogelijk. Bekijk echter altijd de ingrediëntenlijst, want het is niet omdat een douchegel duur geprijsd staat of een 'natuurlijke look' heeft, dat hij ook correct geformuleerd is. Winstbejag kan primeren op jouw welzijn. Wees kritisch en ga niet af op slogans.

Om extra lang toe te komen met je plantaardige douchegel, stellen we een organische spons of een Japans wasdoekje voor. In principe kom je dan met 1 tot 2 pompjes per wasbeurt toe en geniet je toch van een overvloedig plantaardig schuim. In dat geval kom je met 1 fles van 500ml ongeveer een half jaar tot 1 jaar toe.

Op lange termijn rendeert kwaliteit altijd.

Jezelf na het douchen nog trakteren op een extraatje? Probeer onze premium lichaamsolie Sacred Seven Body Repair Oil of de publiekslieveling After Oil.

54 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

BeautyMaster, Fr. Dottermansstraat 25 3060 Bertem, goedele@beautymaster.be0495/360656