Waarom altijd die droge huid na het douche?

Ik krijg regelmatig in de zaak de volgende reactie.

Als ik uit de douche kom en mij afdroog is mijn huid altijd droog, hoe komt dat? Zelfs als ik erna een vettige bodylotion heb gesmeerd?

Wel dat komt door het gebruik van je heerlijk ruikende, lekker schuimende en super zachte douchegel. Wel nu stel je u de vraag wat ik daar waarschijnlijk mee bedoel.

Wel in je douchegel zit één van de grootste oorzaken.

Sulfaten zijn goedkope grondstoffen die we regelmatig tegenkomen in de cosmetische wereld. Het zijn agressieve reinigers die de oppervlakkige huidbarrière aanvallen. Maar pas op onze huid heeft een natuurlijke barrière met bacteriën die we moeten beschermen. Ik herken ze op de achterkant van je flesjes: sodium laureth sulfate, sodium laureth sulfoacetate, cocamidopropyl betaïne. Zie je dit staan erop, laat ze dan ook gewoon staan en kies voor een andere douchegel. Want deze grondstoffen maken je huid droog, je gebarsten handen nog erger en je eczeem agressiever.

Nu in verband met mijn goede vette bodylotion. Daar zitten meestal minerale oliën in, deze zijn afkomstig uit de petroleumindustrie. Ze maken je huid precies super zacht en hierdoor gaan we dat graag gebruiken, soms tot verslavend toe, denk maar eens aan je labello hoeveel keer je per dag niet stift om geen droge lippen te hebben of je handcrème die zo zacht aanvoelt. Maar wat er eigenlijk echt gebeurd is dat er een verstikkende laag legt wordt op je huid en ze blokkeren zo de belangrijke functies van je huid. Maar erna is het dubbel zo erg zonder een echte oplossing. Ik herken ze als volgt: mineral oil, petrolatum, paraffinum liquidum, dimethicone (en alles wat eindigt op -cone), cera microcristallina en isoparaffin. Staan ze op je flesje? Laat ze dan maar gewoon staan op hun plekje ;-)

En dan de laatste boosdoener is water, liefst veel te warm water en dat vooral in de winter.

Wil je graag je huid terug in balans brengen en ze weer op de goede manier verwennen? Kom dan op woensdag 21 maart tuss 9.00-21.00 naar de Shopping event bij mij in de zaak.

Tot dan Groetjes Goedele

82 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven