Bescherm niet alleen je huid, maar ook de koralen en dieren in de zee.

Waarom is het belangrijk om dit eens te lezen?

Waar moet een koraal veilige zonnebrand aan voldoen?

bron: https://inhabitat.com/not-sure-how-to-identify-reef-safe-sunscreen-this-summer-heres-what-eco-friendly-ingredients-to-look-for/

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat sommige zonnebrandcrèmes chemicaliën bevatten die schadelijk zijn voor het koraal. Deze chemicaliën weerhouden het koraal ervan zich te kunnen verweren tegen negatieve invloeden van buitenaf. Dit leid vaak tot het verbleken van de koraalriffen. De twee ingrediënten die een grote rol spelen in het verbleken zijn oxybenzone en octinoxate. Deze ingrediënten zorgen voor de bescherming van de huid tegen UV-stralen, maar wanneer deze in het water terecht komen, kan het ervoor zorgen dat de natuurlijke afweer van het koraal teniet wordt gedaan. Hierdoor kan het koraal gemakkelijk verbleken en kan het de groei belemmeren. Daarnaast is het koraal gevoeliger voor invloeden zoals bijvoorbeeld veranderingen in watertemperatuur, verzuring, verontreiniging en ziektes. Kortom: Als we Oxybenzone en Octinoxate in zonnebrandcremes vermijden, heeft het koraal een betere kans om zich te kunnen verweren tegen veranderingen in hun omgeving. Zonnebrandcrèmes die veilig zijn voor het koraal, zijn voornamelijk samengesteld op basis van mineralen. Deze producten bevatten zinc oxide en titanium oxide. In tegenstelling tot traditionele zonnebrandcrèmes die door de huid worden opgenomen, creëren producten op basis van mineralen een beschermende laag op de huid. Deze laag reflecteert zonlicht en wordt niet schadelijk geacht voor het koraal.

Het is belangrijk om bij zonnebrandproducten te letten of ze op basis van mineralen zijn en of ze worden geclassificeerd als non-nano. Mineralen moeten groter zijn dan 100 nanometer om als rifbestendig te kunnen worden beschouwd. Dit voorkomt dat het koraal de deeltjes binnenkrijgt, wat tot schadelijke effecten zou kunnen leiden. Kortom: Minerale zonnebrandcreme op basis van zinc-oxide en/of titanium dioxide is veilig voor het zeeleven en eigen gebruik. Voorkom het gebruik van nano-deeltjes, ook die kunnen schadelijk zijn voor zeeleven.

Hoe kunnen we bijdragen aan een gezond koraal?

De eerste stap is het gebruik van zonnebrandcrèmes die veilig zijn voor het koraal. Daarnaast is het beter om geen persoonlijke verzorgingsproducten op te doen wanneer men naar het strand gaat. Wie zich veel zorgen maakt over UV-straling, kan overwegen om voor of na de middag naar het strand te gaan. Ook is het belangrijk om de huid altijd goed te beschermen door het dragen van bedekkende kleding.

Inhoudelijke informatie Sun Safe producten

Sun Safe beschermt niet alleen de huid, maar ook het leven in zee. Want Sun Safe bevat geen ingrediënten die schadelijk zijn voor het zeeleven. Het is een zonnecrème zonder schadelijke nano-minerale filters of andere synthetische stoffen die in veel andere zonneproducten zitten, zoals bijvoorbeeld oxybenzone en avobenzone. Zo bestaat de Sun Safe formule uit een combinatie van 100% natuurlijke en biologische ingrediënten en non-nano ongecoate zinc-oxide. De vegan formule is geschikt voor een gevoelige huid en heeft een verzorgend effect. Sun Safe is verkrijgbaar in SPF 15 en SPF 30 in 150ml, 75ml en 5ml flacons.

Benefits • Veilig voor koraal en het zeeleven • Vrij van avobenzone en oxybenzone • Laat bijna geen witte waas achter en trekt goed in • Nieuwe vegan non-nano formule • Bevat geen chemische of synthetische stoffen • Handgemaakt, met respect voor mens, dier en natuur • De zonnebescherming die de huid verzorgt • Beschikbaar in SPF 15 en SPF 30 • Verkrijgbaar in 150ml, 75ml en 5ml (trial size)

koop mij op https://www.beautymaster.be/the-ohm-collection

A clean ocean benefits us all

12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

BeautyMaster, Fr. Dottermansstraat 25 3060 Bertem, goedele@beautymaster.be0495/360656